MUNA

MUNA

Fra: Bangladesh
Ansættelse: Fuldtid
Hos Folks siden: Oktober 2020
Stilling: Kontorassistent hos The Footprint Firm og Matter.

“MIT JOB ER FANTASTISK, FORDI JEG KAN ARBEJDE OM DAGEN OG VÆRE HJEMME, NÅR MIN DATTER KOMMER HJEM FRA SKOLE.”

Muna er en venlig, kærlig og hårdtarbejdende mor. Hun voksede op med sin familie i Mymensingh-distriktet i Bangladesh, hvor hun også tog en bachelor i erhvervsledelse. Som 18-årig blev hun gift, og kort efter fødte hun en lille pige. Et år senere fik Munas mand tilbudt et ph.d.-stipendiat i København, så familien flyttede til Danmark i 2010.

De trivedes i Danmark, men i 2016 blev Munas mand nødt til at tage tilbage til Bangladesh for arbejde, så familien flyttede igen. Dog havde deres datter, som var vokset op i Danmark, svært ved at tilpasse sig det nye liv. Muna fortæller: “Da vi flyttede tilbage til Bangladesh, var min datter næsten syv år gammel. Hun havde før besøgt Bangladesh og elskede det, men det var utroligt hårdt for hende, da vi flyttede dertil permanent. Hun brød sig ikke om skolesystemet, og hun savnede sine venner og livet i Danmark. Det er jo her, hun er vokset op.”

Muna og hendes datter flyttede tilbage til Danmark, mens Munas mand blev for at undervise i mikrobiologi på International University of Bangladesh.

“Det ville være dejligt, hvis min mand kunne bo med os her i Danmark, men det er desværre ikke muligt. Han underviser og forsøger at starte en veterinærforretning i Bangladesh. Vi savner ham selvfølgelig, men det er okay. Han besøger os hvert år,” siger Muna.

Der er ingen tvivl om, at Munas førsteprioritet er hendes datter. Men hun har stadig sine egne drømme: “Først og fremmest skal jeg have et fuldtidsjob for at overleve og få opholdstilladelse til mig og min datter. Når min datter er ældre, og jeg forhåbentlig har tiden til det, vil jeg gerne færdiggøre dansk sprogskole. Derefter vil jeg studere og arbejde inden for ældreplejen, gerne på et plejehjem.

Men for nu er mit job hos FOLKS fantastisk, fordi jeg kan arbejde om dagen og være hjemme, når min datter kommer hjem fra skole,” siger hun.

Muna arbejder som kontorassistent, hvilket betyder, at hun tager sig af alt og alle på kontoret. Hun sørger for at gøre rent i mødelokalerne, genopfylde forsyninger, lave kaffe, ordne frokost og skabe rare og indbydende omgivelser med god atmosfære.

“Jeg kan godt lide mit job. Alle er meget venlige og samarbejdsvillige. Jeg har mange gode venner, som er meget snakkesalige. Det gør mig virkelig glad at

arbejde her,” siger Muna med et stort smil.

Gennem sit arbejde hos FOLKS har Muna kunnet ansøge om forlængelse af sin opholdstilladelse, hvilket kræver, at hun har et fuldtidsjob. Hun håber, at arbejdet kan føre til et permanent opholdstilladelse om 2,5 år.

“Jeg elsker at være i Danmark. Her er høj livskvalitet og en livsstil, jeg godt kan lide. Uddannelsessystemet er også godt for unge mennesker. Men processen med at få opholdstilladelse er meget kompliceret. Der er mange krav, som ikke tager højde for op- og nedture i livet. Da vi kom hertil første gang, var reglerne bedre. Men nu er reglerne og kravene blevet meget strengere og mere komplicerede. Det er min eneste klage. Alt andet her elsker jeg!” siger Muna.

Som du nok har gættet på hendes hijab, er Muna muslim. Når hun bliver spurgt til religion, siger hun: “Jeg holder af at komme i moskéen. Menneskene er forskellige og stammer fra mange nationaliteter som Tyrkiet, Pakistan, Bangladesh og andre arabiske og afrikanske lande. De vil gerne tale og lære hinanden at kende,og de er også meget hjælpsomme med alt.”

Muna er et omsorgsfuldt menneske, hvilket også kommer til udtryk i hendes hobby: “Jeg elsker planter! Jeg samler faktisk på dem og holder meget af at gå og nusse om dem.” Hun ler og fortæller begejstret: “Mine yndlingsplanter for tiden er den kinesiske pengeplante og noget, der hedder en edderkoppeplante. Af blomster elsker jeg især roser og orkideer. Pengeplanten er sjov, fordi man kan lave stiklinger af bladene og give dem til venner og naboer.”

CHIT CHAT WITH FRIENDLY FOLKS
KONTAKT