JACKSON

  • Fra: Namibia
  • Ansættelse: Deltid
  • Hos Folks siden: November 2022
  • Stilling: Kontorassistent hos Morph.

"Så længe jeg kan dele min kærlighed til musik med andre og forsørge mig selv og min familie ved at undervise og spille musik, så kan det være hvor som helst."

Jackson blev født i 1978 i eksil i en Swapo-flygtningelejr i Zambia og voksede op med livets strabadser i Kwanza Sul, Angola. Jackson tilbragte 12 år i flygtningelejre. Han vendte tilbage til Nambia i 1990.

I 1997 afsluttede Jackson skolen og vovede sig til Namibias hovedstad, Windhoek, sammen med sine brødre for at udforske musikken. Da de kom med i et band, vandt de hurtigt berømmelse i Namibia, men intern konkurrence fik Jackson til at forlade og forfølge musikstudier i Sydafrika. Han studerede musik i tre år ved University of Cape Town og fik en jazzguitargrad.


Da han vendte tilbage til Namibia, begyndte han at undervise i musik som et erhverv. Jackson mødte en svensk kvinde, blev gift og fik et barn i 2006. De boede i Genève i otte år på grund af hans kones job i FN, hvor Jackson var hjemmegående far med fokus på børn og musik. I 2015 flyttede familien til Danmark, men Jackson vendte tilbage til Nambia efter sin skilsmisse.

Ved at balancere livet mellem Namibia og Danmark, greb Jackson endelig muligheden for at vende tilbage til Danmark og værdsatte skønheden, familiens tid og evnen til at spille musik i hele Europa. Hans børn, der følger i hans musikalske fodspor, spiller guitar, en kilde til stolthed for Jackson.

Jackson ønsker at blive i Danmark. Hvis man spørger ind til, hvordan drømmelivet ser ud, er han ikke så optaget af hvor det er: "Så længe jeg kan dele min kærlighed til musik med andre og forsørge mig selv og min familie ved at undervise og spille musik, så kan det være hvor som helst. Bare der er sikkert og trygt."


Det er imidlertid svært at få en stabil indkomst som musiker. For at betale huslejen og beholde sin opholdstilladelse og uafhængighed, arbejder Jackson som kontorassistent hos Morph House. “Det er et perfekt job! Folk er flinke, og arbejdet er meget fleksibelt, så jeg kan stadig undervise og spille musik,” siger han.


Når man tænker på, at han er en af Namibias mest berømte guitarister. Han synger primært på sit modersmål, oshiwambo, og hans tekster adskiller ham fra de fleste af kollegerne i branchen, fordi de berører samfundsrelaterede emner som korruption og kampen for økonomisk frihed. Der kunne skrives lange bøger om Jacksons liv (og hvem ved, det gør vi måske en dag). Men for nu sætter vi punktum her, for Jackson skal videre. Der sidder en klasse fuld af børn, der venter på musikundervisning.

FLERE FOLKS!

KONTAKT

Har du forslag til forbedringer, brug for hjælp eller en god banke-banke-på-joke?